Dashamir Hoxha dashohoxha
Loading Heatmap…

dashohoxha pushed to master at infra/docs

3 years ago

dashohoxha pushed to master at infra/docs

3 years ago

dashohoxha pushed to master at infra/docs

3 years ago

dashohoxha commented on issue FLOSSK/tickets#8

Server is down!

> Interesting! Valmir, ndoshta kjo nuk është arsyeja pse serveri ka ngecur, por mos harro tu bësh update moduleve të wordpressit, sepse ndonjëri mund të jetë security update. Kjo është një nga arsyet pse njerëzit preferojnë të përdorin "static site generators" në vend të "dynamic sites" (bazuar në PHP, si wordpress, drupal, etj.) Faqet dinamike kanë më shumë mundësi për tu hackuar sesa faqet statike. Nëse faqja mund të ndërtohet edhe me një template Jekyll ose Hugo (https://themes.gohugo.io/) nuk ke pse përdor wordpress, sepse edhe serveri ngarkohet më shumë (databazë + kod PHP), edhe do më shumë mirëmbajtje (update/upgrade), edhe është më e cënueshme (vulnerable). Këtë jua sugjeroj nëse do të ndërtoni ndonjë faqe në të ardhmen. Personalisht Hugo më duket më e thjeshtë dhe më e pastër se Jekyll. Është edhe më e shpejtë.

4 years ago

dashohoxha commented on issue FLOSSK/tickets#8

Server is down!

@valmirio I am not sure why it happened, but this solved the problem: ``` cd /var/ds/wordpress ds restart ``` Or this one (which is the same): `ds @wordpress restart`

4 years ago

dashohoxha pushed to master at infra/docs

  • 494ccf9bb7 Upload files to 'img/wordpress-with-docker-scripts.png'

4 years ago

dashohoxha pushed to master at infra/docs

  • 4c48672342 Update 'wordpress-with-docker-scripts.md'

4 years ago

dashohoxha pushed to master at infra/docs

  • a2db518e50 Update 'wordpress-with-docker-scripts.md'

4 years ago

dashohoxha pushed to master at infra/docs

  • 3fa4f184db Update 'wordpress-with-docker-scripts.md'

4 years ago

dashohoxha pushed to master at infra/docs

  • 9106c601f4 Update 'wordpress-with-docker-scripts.md'

4 years ago

dashohoxha pushed to master at infra/docs

  • e462241293 Update 'wordpress-with-docker-scripts.md'

4 years ago

dashohoxha pushed to master at infra/docs

  • 739fd5bdd6 Add 'wordpress-with-docker-scripts.md'

4 years ago

dashohoxha pushed to master at infra/docs

4 years ago

dashohoxha created repository infra/docs

4 years ago

dashohoxha commented on issue FLOSSK/tickets#7

Redirection http://m.flossk.org/webinar does not work

> m.flossk.org eshte URL shortner qe perdore sherbimin kutt.it me API. e perdore kete IP 192.64.116.170 prej tyre per dns. kam bindjen qe ka konflikt dikund. Nëse provojmë me hjek 'm.flossk.org' nga konfigurimi i DNS, atere ky domain do shkojë automatikisht te serveri i flossk-ut, dhe ndoshta punon më mirë me konfigurimin që është aty.

4 years ago

dashohoxha closed issue FLOSSK/tickets#6

Migrate securethebalkans.org to the new server

4 years ago

dashohoxha commented on issue FLOSSK/tickets#6

Migrate securethebalkans.org to the new server

Done. username: admin, password: quah4ieT

4 years ago

dashohoxha commented on issue FLOSSK/tickets#6

Migrate securethebalkans.org to the new server

It is still not updated for me ('dig securethebalkans.org' still gives 78.47.158.154). Either there is something wrong with my network or something has failed while you did it.

4 years ago

dashohoxha commented on issue FLOSSK/tickets#7

Redirection http://m.flossk.org/webinar does not work

Është e çudiçme se me ingognito tab m.flossk.org/webinar më punon, kurse në tab normal jo. Këtë nuk e kuptoj. Por ndërkohë, edhe një ridrejtim m1.flossk.org/webinar që e kam konfiguruar në serverin tonë më jep të njëjtin rezultat, me ingognito punon, kurse me tab normal jo (më jep të njëjtin mesazh). Ka mundësi të jetë ndonjë problem me konfigurimin tim të rrjetit. Nuk e di.

4 years ago

dashohoxha commented on issue FLOSSK/tickets#7

Redirection http://m.flossk.org/webinar does not work

Në cilin server ndodhet m.flossk.org?

4 years ago